PRATITE NAS:

Šta radimo

proizvodnja

Mobilne rezidencije u Johanesburgu / Prohelvetia

Mobilne rezidencije u Johanesburgu / Prohelvetia

Na poziv direktora Prohelvetia Johanesburg Džozefa Gejlarda (Joseph Gaylard), u Južnoafričkoj Republici (JAR) je tokom januara 2020. godine boravio umetnički direktor ZMUC-a Goran Denić, predstavljajući Zmucov višegodišnji program Mobilne rezidencije, koji se na Balkanu realizuje od 2010.godine.

Mobilne rezidencije u Johanesburgu / Prohelvetia

MUZEJ KORUPCIJE U JUŽNOJ AFRICI

Muzej korupcije (MK), projekat ZMUC-a za proširenje mreže organizacija i sličnih inicijativa, sa partnerima iz Rumunije i Ukrajine – Open Hub-om i Laboratorijom za kulturna istraživanja – obogaćen je Alfabetom demokratije južnoafričkog umetnika Antona Kanemeier.

istorija

galerija

ko smo mi

ZMUC je mala umetnička organizacija sa velikom publikom koja deluje u oblasti savremene nezavisne kulture, vođena idejom o spontanoj i organski organizovanoj zajednici. Najznačajniji rezultat naših aktivnosti je institucionalizacija procesa demokratske proizvodnje društvene interakcije koja ceni humor. Osnovali su ga 2006.Godine VESNA TAŠIĆ, direktorka ZMUC-a,Goran Denić, umetnički direktor i GORAN LAKIĆEVIĆ KOSTROVIĆ

Okupljanjem umetnika, umetničkih grupa, kulturnih radnika i zainteresovane publike radi dizajniranja, izvođenja i produkcije najrazličitijih umetničkih dela, nastojimo da razvijemo svest o potrebi podrške umetnosti, šire kulture, jačanju infrastrukturnih i organizacionih kapaciteta institucija kulture kroz zajedničke saradnja i umrežavanje. U želji da zamaglimo granice između umetnika i publike, zacrtali smo naš razvojni put događajima obeleženim pokretljivošću i ironijom: Konsultacije; Movable Residencies; The Chubbi Ciclists; Festival beskorisnih i besmislenih veština; Muzej korupcije.

Više o nama pogledajte na sledećim linkovima:

Mobilne rezidencije

10 years

Debeli biciklisti

Muzej korupcije

 

podrška

01.

All Projects Preview

working/ project

02.

New Website Design

working/ project

03.

Custom Web Design

working/ project

04.

Truly creative project

working/ project