Iste kiše isti vetar / ZMUC produkcija

The same rain, the same wind (Iste kiše isti vetar), 2012.

U produkciji ZMUC – a (Ministarstva kulture i Banke Intesa Beograd), umetnici iz Srbije: Marija Kauzlarić, Marko Tirnanić i Goran Denić  izložili su tri rada inspirisana jugoistočnom Azijom.

Završna izložba jednomesečnog, balkansko-azijskog projekta Iste kiše isti vetar, bila je priređena 1. februara 2012. godine u reprezentativnom Art centru Kraljevskog univerziteta, u Čang Maiju (Chang Mai), gradu na severu Tajlandana. 

U prostoru od 2000 metara kvadratnih, na dva nivoa, 2555.godine, prema tajlandskom računanju vremena, otvorena je izložba radova nastalih u dobro opremljenim ateljeima Fakulteta lepih umetnosti, autora iz Srbije, Hrvatske, BiH, Slovenije, kao i iz SAD, Novog Zelanda, Velike Britanije, Belgije, Japana, Indije, Malezije, Tajlanda i Singapura. Učestvovalo je oko 60 umetnika iz celog sveta, među kojima su najbrojniji bili autori sa Balkana.

U Čang Mai je na otvaranje izložbe stigla i grupa umetnika iz Singapura, zajedno sa Milenkom Prvačkim, drugim kustosom projekta, umetnikom sa naših prostora koji već dve decenije živi i radi u Singapuru.

Rezidencijalni boravak umetnika sa Balkana i njihovo učešće u međunarodnoj izložbi na Fakultetu lepih umetnosti, inicirali su Burhan Hadžialjević (Grožnjan, Istra) i profesor Fakulteta lepih umetnosti i Čang Maiju Udom Chimpukdee.

 

 

 

No Comments

Post A Comment